طرز تهیه انواع نان فطیر

آموزش درست کردن نان فطیر

نان فطیر در واقع به نانی می گویند که به خمیر آن خمیر مایه نزنند و خمیر ور نیامده باشد. در بخش های مختلف کشورمان این نان را به نحوه های گوناگون می پزند و در بعضی از شهرها حتی به آن خمیر مایه هم می زنند.

مواد مورد نیاز برای تهیه نان فطیر اراک :

شیر ۳۰۰ میلی لیتر
شکر ۳۰۰ گرم
روغن مایع ۱۰۰ گرم
آرد گندم ۷۵۰ گرم
مایه خمیر فوری یک دوم قاشق چایخوری
بکینگ پودر یک دوم قاشق چایخوری
زعفران، پودر هل و گلاب به اندازه لازم
کنجد به اندازه لازم
زرده تخم مرغ ۲ عدد
سیاه دانه یا خرفه کمی برای روی نان

آموزش درست کردن نان فطیر اراک :

شیر، شکر، روغن مایع، آرد گندم، خمیر مایه و بکینگ پودر را درون ظرفی بریزید و آن‌ها را با هم ترکیب کنید و خوب ورز دهید. وقتی خمیر یکنواختی به دست آوردید آن را در نایلون قرار دهید تا استراحت کند. بعد از گذشت یک ساعت خمیر را به قطر ۱ سانتیمتر به صورت بیضی یا گرد پهن کنید. تخم مرغ، گلاب و زعفران ساییده شده را با هم مخلوط کنید و روی نان‌ها بمالید.

کمی از دانه‌های کنجد و سیاه دانه روی آن بریزید و آن را داخل طبقه وسط فر قرار دهید. برای پخت این نان لازم میباشد حرارت فر روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد باشد و نان را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه داخل فر بگذارید.

مواد مورد نیاز برای تهیه نان فطیر همدان :

آرد سبوس دار یک کیلو
شیر دو پیمانه
شکر نصف پیمانه
زرده تخم‌ مرغ یک عدد
هل چند حبه
کنجد یا زیره مقداری برای تزیین
گلاب به اندازه لازم

آموزش درست کردن نان فطیر همدان:

آرد را با شیر، شکر، هل و گلاب درون ظرفی بریزید و بعد از مخلوط کردن آن ها را خوب با هم ورز دهید تا به صورت خمیر در آید. آرن را حدود دو تا سه ساعت کنار بگذارید تا خمیر آن عمل آید. سپس آن را پهن کنید.

زرده تخم مرغ را با همزن هم بزنید و به کمک فرچه روی خمیر بمالید. کمی کنجد یا زیره روی آن بپاشید و آن را داخل فر قرار دهید. این نان سنتی اگر در تنور پخته شود بسیار خوشبو و معطر خواهد شد.

آموزش درست کردن نان فطیر همدانی

منبع :kalleh.com